LightWEB
LightWeb
 
 
Hundene
 
Dette er og opprinnelsen til verdens lengste hundeløp, Iditarod, som er 1800 km. langt. Det er flere nordmenn som har deltatt i dette løpet, som er det mest ekstreme som finnes av langdistanse hundeløp.

I 2002 dro vår venn Harald Tunheim over for å delta, og han hadde 5 av våre hunder med. Han endte på en 12.plass av ca.70 kjørere, og det var tre av våre hunder som fullførte.

I 2003 var det en nordmann som vant Iditarod, noe som satte Alaska "på hode"! Robert Sørlie ledet mesteparten av løpet, og tok alle delpremiene underveis som førstemann i historien.
 
Vi avler mesteparten av hundene våre selv, og for oss er det egenskapene og ikke utseende som er viktig. Vi avler kun på lederhunder, og det er egenskaper som trengs for å bli en god langdistansehund som er vesentlige.
Hundene skal ha god pels, beveglighet, gemytt, appetitt og gode poter. Videre må de ha et sterkt hode, slik at de klarer de påkjenningene det er å være trekkhund. De er laget for å trekke, og elsker livet foran sleden!

De bor ute i en hundegård hele året, og de er meget sosiale og glade i mennesker. Hunder er flokkdyr, og det er fasinerende å se hvordan de tilpasser seg i flokken og unerordner seg menneskene som er sjefen.
Men som enkeltindivid i flokken er hver hund unik, og har sitt navn, og sine spesielle sider.
 


  

 


 
PARKEN GÅRD HUSKY
 
Kontaktperson: Marianne Skjøthaug
Adresse: Parken Gård, N-9545  LANGFJORDBOTN
Mobil: +47 99265604/99104103
Webebside: www.parkengaard-husky.no
E-post: post@parkengaard-husky.no
 
 

 


© LightWeb